Hellum

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2012

Det är okej att vara annorlunda, var dig själv!

Av Emilié Sehlstedt - 17 oktober 2012 22:44

                   

(Första bilden) Mitt riktiga jag, hippie Emilié, haremsbyxor, sjal och hat
(Andra bilden) Mitt andra jag lite mera punkigare stilen under vintern då det är för kallt för hippie klädseln.


Hejsan allihopa!

Hoppas att eran dag har varit bra för det har min varit, slutade tidigare idag så jag & Jennifer käkade tacosbuffé, gått på stan och varit på biblioteket :)


Jag ville bara berätta det att mitt självförtroende och självkänlsa har varit en berg och dalbana genom åren.

Jag har blivit mobbad från förskolan ända till 9:an, där tog det äntligen slut!

Jag har fått höra "Fetto, faan vad ful du är idag, häxan och en massa annat", bara för att jag är annorlunda... för jag har varit mig själv.


Tillslut så märkte jag på hägstadiet att jag kunde inte vara mig själv för jag fick höra så himla mycket taskiga saker så jag bytte klädstil.

Jag blev fortfarande kallad för grejer men det var inte lika jobbiga som då jag hade min "riktiga" klädstil.

Jag hamnade på botten med mitt självförtroendet och självkänslan... jag trodde inte på mig själv, att jag inte dög till nånting, att ingen ville vara vän med mig och att jag började tro att jag faktiskt var ful.

Vissa dagar då jag fick höra nått taskigt så ignorerade jag det på skolan men så fort jag var hemma så kom tårarna ibland.

Jag försökte höja mitt självförtroende men det var svårt... väldigt svårt!

Ville ge upp vissa gånger, men kämpade på för jag tänkte att nån gång kommer dom väl sluta.

Jag sa till vuxna men inget hände, ibland så pratade dom med mobbarna men dom bara fortsatte.

Vissa gånger kastade dom sudd och pennor på mig, en gång så kastade dom pizzasallad på mig och började garva... jag låtsades ignorera det men innerst inne så sänkte det mig ännu mer.

Jag är glad att jag inte blev så pass mobbad att jag blev slagen, för mig så var det fula och taskiga saker dom sa till mig  men även det tog hårt på mig!

  

I 9:an slutade dom, men jag vågade inte vara mig själv, jag var för rädd på hur dom skulle reagera så jag fortsatte att ha en annan stil och dom lät mig äntligen vara.

Då växte mitt självförtroende och självkänsla sakta men säkert.


Nu i somras så har jag varit mig själv, ingen säger något, jag får konstiga blickar från främmande folk på stan som jag i början reagera på men som jag nu struntar i.


När jag började på gymnasiet så bestämde jag mig för att vara mig själv, jag hade min "hippipe" stil och ingen sa något.

Alla accepterar mig för den jag är här! <3

Mitt självförtroende blir bara bättre och bättre nu när inga är på mig och jag känner mig gladare.. nu när jag äntligen kan vara mig själv!

Det är stort för mig!
Låter kanske fånigt för er men för mig är det en stor sak.

 

Så därför vill jag säga att var dig själv!

Du känner dig mycket gladare och folk lär känna ditt riktiga jag dessutom.

Ifall nån är taskig mot dig och du mår dåligt av det så säg det till någon vuxen, förhoppningsvis gör dom nånting åt det.

Håll inte allt dåligt inom dig, prata med någon för det underlättar en massa, det blir bara tyngre om du håller allt inom dig.

Det är okej att vara annorlunda, om du har en annan klädstil i jämförelse med vissa andra, pratar ett visst sätt, är homosexuell eller på nått annat viss så är det absolut okej!

Vi är alla unika och värdefulla, kanske inte känns så för alla men det finns jämt folk runt omkring er som älskar er för den ni är!

Om du vet nån som är utsatt för mobbing så prata med den människan, det kan göra mycket eller säg till någon vuxen.

Man klarar sig inte igenom mobbing ensam, vi behöver alla nån att prata med, gråta i dess famn eller skratta med.

Just DU är värdefull och stark!!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilié Sehlstedt - 13 maj 2013 21:21


  Jag och Elina :D   Ja tjingeling på er alla, jag ber tusen gånger om ursäkt för att jag har bloggat så dåligt på sistone men jag har en ursäkt för det... nu när det börjar närma sig skolavslutningen så är det väldigt mycket som måste bli gjo...

Av Emilié Sehlstedt - 7 maj 2013 20:22

En låt jag tycker är riktigt bra :D   Tjingeling, hoppas att allt är bra med er! :) Ja skolan flyter på som vanligt och ja igår på hälsopedagogiken så hade vi rejäl styrketräning på aquarena... fyfaan vilken träningsvärk jag har idag, haha d...

Av Emilié Sehlstedt - 3 maj 2013 22:26

  En bild jag tog på bibblan idag :)   Tjingeling allihopa, hoppas att eran dag har varit bra för det har min varit. Ja idag så var det nationella engelska och vi skrev en uppsats, det kändes faktiskt riktigt bra. Ja resten av lektionerna ...

Av Emilié Sehlstedt - 2 maj 2013 19:20


    Tjingeling på er! Ja imorrn är det nationella engelska och vi ska då skriva en uppsats och ja det känns ganska bra ändå! Man får hoppas på det bästa helt enkelt, och även göra sitt bästa.   Men hur som helst så har min skoldag varit ...

Av Emilié Sehlstedt - 30 april 2013 23:07

  Tjingeling på er allisammans, hoppas att eran Valborg har varit bra för det har min varit! :)   På skolan så har det hela gått väldigt gått väldigt bra... förutom förkylningen som tar kål på mig men jaja... det är bara att bita i det sura äpp...

Ovido - Quiz & Flashcards